Sanoma Magazinesin suorastaan glorifoitu toimitusjohtaja Eila Ailasmaa on todennut EVAn tilaisuudessa, että kotihoidontuki pitäisi poistaa, sillä se on este naisten etenemiselle uralla. "Nykyinen lastenhoitojärjestelmä on liian hyvä. Naisille on tarjolla kolme vuotta turvattua poissaoloa työstä" (Hesarin uutinen).

Tähän pöyristyttävän kapeakatseiseen ja typerään väiiteeseen nyt tarttunut kilpailevan lehtitalon Iltalehti, joka tehnyt asiasta kohuuutisen ja - harvinaista kyllä - erittäin hyvän pääkirjoituksen. Ilta-Sanomat ei mellasta asialla, kas kummaa.

Ailasmaan maailmassa varmaankin menestyneet naiset voivat palkata kotihoitajan. On todella vaikea ymmärtää kuinka kotihoidon tuen poisto auttaisi naisia kohoamaan johtopaikoille - paitsi jos asenteet yritysmaailman johtavilla naisillakin ovat todella tuollaisia. Voisi ajatella että syntyy vastaava ilmiö kuin miesten osalta: jos et ole käynyt RUK:ta, et ole johtaja-ainesta / jos olet olut hoitovapaalla, et ole johtaja-ainesta.

Yritysnmaailma on kova, se on varmaan totta. Sen varjolla on siis helppo syrjäyttää myös lapsi koko keskustelusta - ja myös mies!

Iltalehdeltä jäi muuten huomattaa, että myös Suvi-Anne Siimes on (uuden asemansa myötä?) Ailasmaan linjoilla: "Kotihoidontuki ei ole fiksu asia, hyvä päivähoitojärjestelmä on parempi."

Vaikka tuntemistani perheistä suurimmassa osassa nainen palaa töihin melko pian äitiys- ja vanhempainvapaan jälkeen, ei kukaan heistä ole kyllä kyseenalaistanut kotihoidontuen ja kotihoidon merkitystä! Työhön palataan yleensä pakottavista, taloudellisista syistä. Yritysmaailman johtopaikoille rynnittäessä palkat ovat jo sitä tasoa varhaisessa vaiheessa, ettei kotihoidon tuella ole mitään merkitystä koko asiassa.