Viikonloppuna löysin Haakanan blogin avulla netti-pvr:n (personal video recorder) nimeltä tv-kaista.fi.

198411.jpg

Homma toimi hieman takellellen, ehkä koska kaistaa meikäläisellä on vain vajaat 8 megaa. Joka tapauksessa palvelusta pystyi raksittamalla valitsemaan ne kanavat, joiden ohjelman halusi nauhoittaa. Ei siis valittu ohjelmia vaan kanavat. Valittavana oli TV1, TV2, FST, Urheilukanava, MTV3, Nelonen ja SubTV. Ohjelmaa pystyi sitten katsomaan VLC-pluginin avulla niiden tultua nauhoitetuksi. Kuva oli laadukasta.

Tietokonelehti uutisoi tänään asiasta, kun Ylen Tunturi älähti homman laittomuudesta. Saman tien tv.kaista.fi lopettikin toimintansa (ks. Tietokonelehden uutinen). Tämän aivan erinomaisen palvelun tuottajafirman johtajan mielestä "tämä on samalla tavalla laillinen kuin tavallinen digiboksi. Jokaisella käyttäjällä on omat tallennuksensa." Huima perustelu enkä millään mahda uskoa sen pätevän, jos oikeuteen mennään - vaikka kuinka niin toivoisinkin.En ole todellakaan tekijänoikeuksien asiantuntija, mutta maallikon järki sanoo, ettei moinen palvelu voi olla laillista menoa. laillisuutta pohditaan mm. Digitodayn Tekijänoikeusblogissa.

Saa nähdä kuullaanko asiasta enää, vaikka ko. firma uhkaakin avata palvelun uudelleen. Jotenkin epäilen, että kyseessä on vain ko. firman markkinointitempaus (johon siis itsekin näin osallistun).