voi niitä onnellisia aikojaOma inhokkini Vanhanen tasoitti pelin näyttävästi. Voi voittajaa. Kolmas matsi lienee tulossa ja Vanhanen saa nauttia Ruususjulkisuudesta vielä pitkään.

Kumpikin osapuoli on toiminut mielestäni varsin typerästi. Kirja - sen perusteella mitä mediasta olen lukenut - vaikuttaa naurettavalta ja turhalta. Vanhanen taas - ei ehkä naurettavalta ja turhalta (vaikka toista mieltäkin saa olla) - lähinnä pikkumaiselta neidiltä, jos oikein rumasti asian ilmaisee. Ja niin sanon rumasti, koska hän on sentään pääministeri! Siinä asemassa olevalta edellyttäisi jotain arvokkuutta, mutta se on Vanhaselle vierasta.

Jutun juridiikkaa en syvällisesti tunne, mutta oudolta tuntuu, miksei muka RL24:8,2 tähän soveltuisi?

Rikoslain 24 luvun 8 § (9.6.2000/531)

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen

Joka oikeudettomasti

1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai

2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville

esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä ei pidetä sellaisen yksityiselämää koskevan tiedon, vihjauksen tai kuvan esittämistä politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa tai tehtävässä taikka näihin rinnastettavassa tehtävässä toimivasta, joka voi vaikuttaa tämän toiminnan arviointiin mainitussa tehtävässä, jos esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.

Prosessia arvioi oikeudellisesti omalla kulmikkaalla ja persoonallisella tavallaan prof. Virolainen blogissaan jo viime tammikuussa.

-------------------------

Lisäys: Virolainen onkin ehtinyt jo tänään kirjoittaa kiinnostavan analyysin tuomiosta, erityiseesti sen perusteluista, jotka vaikuttavat jopa puutteellisilta. Erikoinen detalji on se, ettei HO vaivaudu edes ulos kirjoittamaan yllä sitaeerattua pykälää!

Vanhasen osalta käsittämätöntä on se, että hän on tänään kommentoinut siihen suuntaan, että kirjassa esitetyt hänenyksityiselämäänsä koskevat tiedot olisivat aivan harmittomia tietoja! Miksi hän sitten halusi tätä tuomiota?!