Eduskunnan hyvä uutinen:

"Täysistunto äänesti: Hedelmöityshoidot kaikille <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

[13/10/2006 14:07]  

 

Hallituksen esitys hedelmöityshoitojen antamisesta kaikille, myös yksinäisille naisille ja naispareille, voitti perjantaina eduskunnan täysistunnon I käsittelyn äänestyksen luvuin 105 - 83.

 

 

Tyhjää äänesti yksi edustaja ja poissaolleeksi kirjautui 10 kansanedustajaa. Edustaja Hannu Hoskonen ilmoitti, että oli painanut äänestyspainiketta mutta että hänen antamansa ääni ei ollut kirjautunut äänestyskoneeseen. Ilmoitus ei muuta äänestyksen numeroita.

 

Koska äänestyksessä voittanut esitys oli vastoin lakivaliokunnan mietintöä (LaVM 12/2006), asian käsittely jatkuu eduskunnan suuressa valiokunnassa. Lakivaliokunta olisi sallinut hedelmöityshoidot vain miehen ja naisen muodostamille pareille."

Äänestystulos. Ei tarkoittaa siis kyllä yksinäisille naisille ja naispareille.

Erikoinen tapaus on Merikukka Forsius, joka äänesti tyhjää. Mitä mieltä lieneekään? Muuten huomaan tutkivani negatiivisesti jaa-äänestäjien nimiä, jotka eivät sinänsä juuri yllätä. Erityisesti haluan tuoda esille nämä moraalisesti ryhdikkäätt naiset, joita oli peräti 15 ja jotka siis äänestivät kaikkien naisten oikeutta vastaan:

 

Essayah Sari /kd

Rauhala Leena /kd

Räsänen Päivi /kd

 

Haapoja Susanna /kesk

Hyssälä Liisa /kesk

Kerola Inkeri /kesk

Lindqvist Maija-Liisa /kesk

Moilanen-Savolainen Riikka /kesk

Paloniemi Aila /kesk

Peltokorpi Terhi /kesk

 

Risikko Paula /kok

Nurmi Tuija /kok

Tulonen Irja /kok

Vahasalo Raija /kok

 

Rask Maija /sd

 

Ehkä epäreilua, kun korkean moraalin miehiä oli sentään peräti 68 kpl.

Muille edustajille kiitos hyvästä ratkaisusta!

 

 

Näitä äänestyslistoja kannattaisi käydä itse kunkin käydä lukemassa ennen kuin tekee äänestyspäätöksen seuraavissa vaaleissa, jos siis istuvaa edustajaa harkitsee äänestävänsä.