se itkettää. Hyvyys. Luin tänään Suomen Kuvalehden jutun sijaissynnyttäjästä. Kuinka ihminen voikaan olla toista rakastava ja kantaa yhdeksän kuukautta toisen lasta ja synnyttää lapsi  lahjaksi toiselle! Jutussa kerrotaan, kuinka ensimmäinen odotus oli päättynyt lapsen kuollleena syntymiseen ja kohdun menettämiseen. Puolentoista vuoden kuluttua äidin sisar synnytti lapsen sisarelleen ja tämän miehelle.

Tällaisen lähes äärimmäisen rakkauden teon hallitus haluaa nyt estää, tehdä siitä rikollista. Tästä puolesta hedelmöityshoitolakikeskustelussa on vähemmän meluttu, koska kyseessä on marginaalinen ilmiö. Suomessa lienee "virallisesti" tehty noin 20 sijaissynnytystä.

Lakivaliokunta käsittelee lakiehdotustä tänään ja huomenna. Tietyllä tavalla suurempi asia on naisten oikeus hedelmöityshoitoihin, eduskunta on muuttamassa tältä osin hallituksen esitystä huonompaan suuntaan eli haluaa kieltää hoidot yksinäisiltä ja naispareilta. Kd- ja kepurintamassa on muitakin vastenmielisiä elämää vihaavia moralisteja niin paljon, että HE saattaa kaatua. Lisää asiaa mm. täällä .

Olen herkkä lapsijutuille, koska minulla kaksi pientä tenavaa, jota ovat tärkeintä elämässäni.En näe järkeä rajoittaa lasten hankkimista rakastaviin perheisiin, oli ne minkä "muotoisia" tahansa.
-----------------------
Uutisia klo 14: vanhoilliset tänään edelleen voitolla lakivaliokunnassa. Tässä linkki Hesarin uutiseen.