Ei ehkä aivan helvetti jäädy, mutta oudolta se tuntuu. Vanhanen on oikeassa. Ei minulle ole vaikea tunnustaa, että väärä henkilö on oikeassa. Yleensä he eivät ole, koska minä olen.

Vanhanen on päiväkirjassaan hyvin argumentoiden kertonut, miksei halua vastaa typeriin kysymyksiin. Toimittajat tekevät arvokasta työtä, mutta yleisin ja suurin virhe on takertua lillukanvarsiin, koska "suuri yleisö" rakastaa lillukanvarsia. Hah. Vanhanen olisi voinut kysymysluettelonsa perään lisätä vielä klassikon "Oletteko lakannut hakkaamasta vaimoanne?".

Toisaaltahan voitaisiin kaikilta poliitikoilta aina kysyä: "Oletteko tehnyt syntiä? Jos olette, raksikaa oheisesta listasta ne synnit." Listalla voisi olla esim. 500 syntinimikettä.

Tyypilliseen tapaan jotkut mediat (kuten eilinen Hesari) ovat uutisoineet Vanhasen mielipiteen vääristellyssä muodossa. En ole vielä katsonut ovatko lööppilehdet tarkertuneet asiaan. - No nyt olen: iltalehdesssä en äkkiä nähnyt mitään (äiti Amman hali ja Jaskarin huora), Ilta-Sanomissa oli uutinen, jossa Tuja Brax keräsi irtopisteitä.

Luulen, että Vanhanen kärsii tästä vielä lisää. Periaatteen ihminen kärsii aina rehellisyydestään.

Lopuksi vielä väärinkäsitysten välttämiseksi huomautan, että Ruotsin kauppaministerin ero on oikein ja siihen johtaneet syyt asiallinen prosessi. Eikä sillä prosessilla ole mitään tekemistä STT:n kyselyn ja Vanhasen mielipiteen kanssa.